eKuitti ”lentoon lähtemässä” – uusi verkkolaskuosoitteisto tulossa

Uutinen
TALTIO-hankkeen viides aamupäiväseminaari pidettiin liikenne- ja viestintäministeriössä tiistaina 23.5.2017. Seminaarissa käsiteltiin vahvasti hallintonäkökulmaa.

Taru Rastaan avauksen jälkeen Keijo Kettunen Valtiokonttorista kertoi, miten Valtiokonttori alkaa vaatia sähköisiä kuitteja: ”Kahden vuoden kuluttua ollaan jo pitkällä. Me teemme tämän, emme yritä, vaan teemme”.

eKuitin käyttöönotto nytkähtää eteenpäin myös Tieto Finland Oy:n sekä Verkkolaskufoorumin toimesta. Harri Korhonen Tiedolta kertoi operaattoriryhmän toteuttavan uuden Verkkolaskuosoitteiston, jossa on mukana myös sähköisen kuitin välittäminen. Osoitteiston ohjelmointi tapahtuu syksyn aikana ja se julkaistaan verkkolaskufoorumin syysseminaarissa marraskuussa 2017.

PRH:n Antti Riivari kertoi muun muassa, että PRH:n ja Verohallinnon Tilinpäätös 2.0 projekti on ainakin toistaiseksi päätetty. Syynä tähän on ennen kaikkea se, että sanottiin ei puolittaiselle ratkaisulle. Vuonna 2018 tavoitteena on kuitenkin mahdollistaa rakenteisen tilinpäätöksen vastaanottaminen PRH:lle ja Verohallinnolle niin, että PRH:n rajapinta rakennetaan ensin.

Seminaarissa nähtiin myös Antti Kosonen Maanmittauslaitoksesta, joka kertoi Asrek-hankkeesta sekä Automatian Jyri Marviala, joka esitteli Siirto-applikaatiota.