Asunto-osakeyhtiöiden Raportointikoodisto, kommentointiaika 30.6.2017 asti

Uutinen

Asunto-osakeyhtiöiden Raportointikoodisto on kehitetty helpottamaan viranomaisraportointia ja vastaavanlainen koodisto on jo aiemmin kehitetty yritysten käyttöön (oy, osk, ay, ky, tmi). Raportointikoodisto on standardi, joka ohjaa täydentämään tilikarttaa niin, että lakisääteinen raportointi on vaivatonta. Kun liiketapahtumien kirjaukset tehdään koodiston standardin mukaisesti, virallisen tilinpäätöksen ja muiden viranomaisraporttien muodostus voidaan automatisoida.

Koodiston ensimmäinen versio oli kommenteilla tammikuussa 2017, minkä jälkeen koodistoa on kehitetty eteenpäin saadun palautteen pohjalta. Erityisesti kehitystyö on keskittynyt erillisten lisäjaotteluiden määrittämiseen ja irrottamiseen koodirakenteesta, esimerkiksi taseen muutoksia varten on enää jätetty vain yksi tili ja muutoksen tyyppi ilmaistaan erillisen lisäjaottelun, dimension avulla.

Koodisto on kehitetty osana TALTIO-hanketta, ja sen ensimmäisen version laadintaan on osallistunut laaja joukko taloushallinnon alan ammattilaisia, viranomaisia ja ohjelmistokehittäjiä. Koodiston pohjalta on tarkoitus pystyä automatisoidusti tuottamaan seuraavat ilmoitukset:

PRH: Tilinpäätös (lisäksi vastikerahoituslaskelma / jälkilaskelma)

Verohallinto: poistolomake 62, lomake 4, kausivero (ALV)

Tilastoraportointi: kansantalouden tilinpito

Rahoitussektori: isännöitsijätodistus, rs-prosessi vakuusraportointi (budjetti, tilinpäätös)

 

Pyydämme kommentteja asunto-osakeyhtiöiden Raportointikoodiston sisältöön ja rakenteeseen. Kommentit saavat olla vapaamuotoisia ja ne pyydetään lähettämään 30.6.2017 mennessä sähköpostilla osoitteeseen elina.koskentalo [at] tieke.fi (subject: Kommentti%3A%20Raportointikoodisto) . Kommentointijakson jälkeen työryhmä käy läpi kaikki kommentit ja antaa niihin kirjallisen vastineen.

 

Lataa tiedosto tästä

 

Lisää tietoa: www.raportointikoodisto.fi